ben white qDY9ahp0Mto unsplash

از پوشک گرفتن کودک

 

پوشک‌گیری

 

( آموزش توالت رفتن به کودک )



فهرست مطالب :

  • سن مناسب 
  • مراحل آموزش توالت رفتن
  • 1 –  تعیین آمادگی
  • 2 –  کنار گذاشتن پوشک
  • 3 – نشاندن مرتب کودک روی لگن بچه
  • 4 – رسیدگی به خطاها و مقاومت ها
 
در چه سنی باید به فرزندان توالت رفتن را اموزش داد؟

سن آموزش توالت رفتن از 18 ماهگی تا 24 ماهگی است و اکثر کودکان بین 24 ماهگی تا 36 ماهگی توالت رفتن را آموزش میبینند و تمام آنها در سن 48 ماهگی دیگر آموزش دیده اند.

مراحل آموزش توالت رفتن

 

1)تعیین آمادگی:

در گام اول نیاز است که بدانیم آیا کودک آماده­ی آموزش است یا خیر.. و همچنین در چه مواقعی از روز ادرار یا مدفوع می‌کند که خود این آگاهی به والدین می‌فهماند که چه موقع مثانه­ی کودکش پر است. حال،کودکانی که آماده­ی آموزش هستند بین 4 تا 9 بار در روز ادرار میکنند.

برای کسب آگاهی لازم است یک جدول زمان بندی ترسیم شود با بازه­های زمانی نیم ساعته و هر نیم ساعت پوشک کودک چک شود و وضعیت را در چک لیست ثبت کنید. وضعیت شامل خشک، خیس و کثیف است.

مطالب مرتبط:  لالی انتخابی

برای مثال:

ساعت

شنبه

یکشنبه

دوشنبه

سه شنبه

چهارشنبه

پنج شنبه

جمعه

8:00

خشک

کثیف

     

8:30

خیس

خیس

     

9:00

خشک

خشک

     

9:30

خشک

خیس

     

الگوی خیس کردن کودک بین 3 تا 5 روز مشخص می‌شود.

 

2) کنار گذاشتن پوشک:

در این مرحله لازم است که کودک عادت های قبلی را کنار بگذارد و عادت جدید پیچیده را بیاموزد که عادت قدیمی منظور پوشک و عادت جدید به منظور توالت رفتن است.

در این مرحله کودک باید لباس زیر معمولی بپوشد تا خیس کردن و یا کثیف کردن را خودش متوجه بشود و حتی استفاده از لباس های راحتی موجب میشود کودک در پوشیدن لباس مستقلانه عمل کند .

زمانی که کودک در طول روز خود را خشک نگه داشت و فقط گاهی در خواب نیم­‌روزی یا شب خودش را خیس میکند ، زمان حذف کامل پوشک است.

خطایی که والدین در این مرحله انجام می‌دهند: 

خیلی از والدین در هنگام مهمانی رفتن برای جلوگیری از خیس شدن کودک او را پوشک می‌کنند . بنابراین استفاده گاهگاهی از پوشک در طول روز بچه را گیج می‌کند و یاد گرفتن عادات جدید را برای او سخت تر می‌کند.

مطالب مرتبط:  بازیهای کودک

 

3) نشاندن مرتب کودک روی لگن بچه

والدین بهتر است از صندلی لگن دار یا توالت های مخصوص کودکان استفاده کنند تا ترس بی جای کودک از توالت رفتن بریزد. چرا که در بسیاری از موارد علت دستشویی نرفتن فرزند ترس از افتادن در چاه دستشویی است.

حال، زمانی که والدین احتمال میدهند فرزندشان ادرار یا مدفوع دارد باید او را به مدت 5 دقیقه بر روی لگن بنشانند و برای نشاندن کودک می‌توانند اسباب بازی ها را در دستشویی قرار دهند که کودک با آن بازی کند و یا کودک را پاداش دهند (استفاده از جداول پاداش).

 

4) رسیدگی به خطاها و مقاومت ها:

زمانی که خود شما میخواستید رانندگی آموزش ببینید از ابتدا راننده­ی حرفه ای نبودید اول کلاس های تئوری را گذراندید سپس کلاس های عملی و سپس با گرفتن گواهینامه مرتبا تکرار و تمرین داشتید پس وجود خطاها یا مقاومت ها در این مسیر شایع است. برای مثال کودک خود را نگه میدارد یا مقداری از دستشویی­اش را نگه میدارد و بعد خودش را خیس می‌کند و ….. در چنین مواقعی خونسرد برخورد کنید زیرا که عصبانیت شما نوعی توجه برای فرزند دارد اگرچه این توجه منفی است.

مطالب مرتبط:  اضطراب کودکان و نوجوانان

مثلا اگر کودک خودش را خیس کرد به او بگوییم :

خودت را خیس کردی. باید به کمک هم لباست را عوض کنیم و دفعه ی بعدی توی توالت این کارو بکن.

گاها شرایط زندگی فرزند از جمله استرس های محیطی ، والدین سخت گیر، تولد فرزند دوباره یا حتی مشکلات جسمانی مثل کوچک بودن مثانه و .. عاملی برای مقاومت فرزند است که در این شرایط بهتر است آموزش توالت رفتن یک و یا نهایت دو ماه به تاخیر بیندازید و برای حل مشکلات اضطراب­‌آور با مشاور کودک همراه شوید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا