rain wet window glass

انواع احساسات

هویت و انواع احساسات

وقتی به عنوان نوجوان سوالاتی مثل من کیستم ؟نقش من چیست؟هدف من در زندگی چیست؟چگونه باید باشم ؟ مواجه باشید به این معناست که برای هویت یابی و کسب آن در تلاش هستید.

یکی از اولین اقدامات برای آن داشتن آگاهی نسبت به خودتان آست که با چند تمرین ساده و مهم از طریق مهارت خوداگاهی میتوانید تاحدود زیادی نسبت به ویژگی هایتان آگاه شوید.

جیمز مارسیا یکی از پژوهشگران برجسته ایی است که هویت را به چهار سطح تقسیم کرده است شما با اطلاع از این چهار سطح و اینکه هرکدامتان در کدام دسته قرار میگیرید میتوانید جهت رسیدن به هویت ثابت از آن بهره مند شوید.

  • هویت کسب‌شده
  • وقفه هویت
  • بازداری هویت
  • هویت پراکنده

هویت کسب شده

به این معناست که شمااهدافتان را باتوجه به توانایتان تعیین کرده اید به آنها متعهد هستید و از استقلال و اعتماد به نفس معقولی برخوردارید و در برقراری ارتباط اجتماعی با دیگران توانمند هستید. رفتار و اعمالتان معنادار و در جهت اهدافتان است اهدافی که با شناخت کامل خودتان انتخاب شده اند​.

مطالب مرتبط:  همدلی

وقفه هویت

هنوز هدف معینی ندارید و در حال امتحان گزینه های مختلف هستید و رفتار و کار دیگران را زیر سوال می برید تا بتوانید نگرش و دیدگاه خودتان را پیدا کنید و بر اساس نیازتان هدف تعیین کنید

بازداری هویت

شما بدون هیچ تاملی اهدافی که دیگران انتخاب کرده اند را برای خودتان تعیین میکنید و طبق الگوی مشخصی رفتار می کنید بدون آنکه خودتان را خوب شناخته باشید.

هویت پراکنده

هنوز به طور جدی به هویتان فکر نمیکنید به هدفی پایبند نیستید و تلاشی هم برای شناخت اهدافتان نداریو اگر الگویی در زندگی داشته باشید نقش کمرنگی دارد زیاد با دیگران صمیمی نیستید و جهت معینی در زندگی ندارید.

شما در هر مرحله که باشید میتوانید با کمک گرفتن از مشاوران حرفه ایی و البته کسب مهارت های زندگی با صبر و تلاش خودتان به هویت ثابت و پایداری دست پیدا کنید.

انواع احساسات

توجه داشته باسید احساسات ناخوشایند لزوما بد نیستند بلکه ی نحوه ی مدیریت آنهاست که بسیار اهمیت دارد و با کنترل متناست و مدیریت صحیح میتوانند در بسیاری موارد حتی کمک کننده هم باشند.

مطالب مرتبط:  ابراز وجود
متغیر با توجه به محیط
ناخوشایند
خوشایند
غرور

آرزومندی

وابستگی

تمایل

خودبزرگ بینی

تعجب

حیران شدن

غافلگیری

شرم

غم

دلتنگی

خشم

خستگی

نگرانی

تنفر

نا امیدی

حسادت

نارضایتی

پشیمانی

حقارت

سردرگمی

بی میلی

دلخوری

قربانی بودن

اعتماد به نفس

محبت

با ارزش بودن

شادی

دوست داشتنی بودن

رضایت

سربلندی

قدرشناسی

انگیزه

دوستی

آرامش

لذت

امید

احترام

علاقه

امنیت

1 دیدگاه دربارهٔ «انواع احساسات»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا