روامو 24

طلاق

طلاق چیست؟

طلاق مهمترین عامل از هم گسیختگی ساختار بنیادی ترین بخش جامعه یعنی خانواده است پدیده ایی است  قراردادی که به زن و مرد تحت شرایطی پیوند زناشویی خود را گسیخته و یکدیگر را رها کنند. طلاق، پدیده‌ای نیست که به‌طور ناگهانی روی دهد (فولادیان شجاعی قلعه نی،2020).

بسیار مهم است که بتوانید استرس هاي زندگی خود را بشناسید و از راه هاي مقابله براي رویارویی باهر یک از آن ها استفاده کنید.

  • انواع و ابعاد طلاق
  • علل طلاق
  • پیشگیری از طلاق
  • طلاق و کودک

ابعاد طلاق ( انواع طلاق )

طلاق عاطفی

زن و شوهر عواطف و احساسات خود  را از همدیگر دریغ می دارند و جذابیت شان برای هم به پایان رسیده است.

 طلاق اقتصادی

وقتی خانواده از هم می پاشند تصویه اقتصادی یعنی تقسیم اموال و دارایی های آنها در دو سهم و هر کس از نظر مالی مستقل می شود.

 طلاق قانونی

در دادگاه پایان رسمی ازدواج اعلام می‌شود و شرایط ازدواج مجدد برقرار می گردد. درخواست‌های طلاق رسمی بر اساس اینکه چه کسی آن را ارائه کرده باشد به سه دسته تقسیم می‌شوند و عبارت اند از: طلاق به درخواست مرد، طلاق به درخواست زن و طلاق توافقی.

طلاق توافقی والدین

تصمیماتی که درباره حضانت فرزند و دیدار بعدی آنها، مسئولیت های هر یک از نظر تربیتی و مالی اتخاذ می گردد.

مطالب مرتبط:  سوالات خواستگاری

طلاق اجتماعی

تغییراتی است که در رابطه با دوستان و آشنایان اتفاق می‌افتد.

طلاق روانی

احساس همدلی از بین میرود و مفهوم خود تغییر می کند و جدایی و تنهایی حاصل برای هر یک آسیب می باشد.

پاره ایی از علل طلاق

ظاهر شدن مشکلات مالی و فشارهای اقتصادی، عدم توافق اخلاقی، ناسازگاری ها و اختلالات جنسی، عدم علاقه واقعی نسبت به یکدیگر به علت نادرست بودن نیت ازدواج، دخالت دیگران و خانواده، اعتیاد، زیاد طلبی و فزون خواهی، ازدواج در سن بسیار کم، تفاوت های شدید فرهنگی و تربیتی، بیکاری و بیسوادی، خیانت.

تحقیقات نشان داده است که درآمد بيشتر و تحصيلات بالاتر با کاهش ميزان استرس، افسردگي و اضطراب در بين افراد مراجعه کننده براي طلاق رابطه داشته است.

طلاق به عنوان يکي از انواع آسيب-هاي اجتماعي، با امنيت اجتماعي رابطه دارد و به هر ميزان آسيب هاي اجتماعي از جمله طلاق در جامعه افزايش يابد، ترس، نگراني و اضطراب هم افزايش مي يابد. اين ترس و نگراني مستقيماً بر روي افرادي که زيان ديده از پديده طلاق هستند مشهود است و بر اطرافيان به شکل غير مستقيم ظاهر مي گردد.

یک منشأ مهم برای مشکلات فعلی زوجین اغلب شامل صدمات روابط قبلی است که باعث ایجاد اضطراب می‌شود.

برخی از افراد انتظارات، باورها و تصورات خیالی مربوط به نقش خود و همسرشان را وارد پیوند زناشویی می‌کنند که متأسفانه بسیاری از این انتظارات بسیار غیرمنطقی هستند و از این رو سبب گسترش ناامیدی، بی‌اعتمادی و پرخاشگری می‌شوند و ممکن است منجر به طلاق شود..

مطالب مرتبط:  کودک طلاق

خطاهای شناختی عاملی هستند که در بسیاری از تعامل‌های زناشویی وارد می‌شوند. مانند : انتزاع گزینشی، شخصی‌سازی، استنباط دل‌بخواهی، تفکر همه یا هیچ،ذهن خوانی  از جمله خطاهایی هستند که ممکن است یک یا هر دو زوج آن‌ها را مبنای رابطه زناشویی خویش قرار دهند.

پژوهشی  نشان داده است  که بهزیستی معنوی از طریق شکل‌دهی یک نظام ارزشی و معنوی هدفمند، نوعی مقابله‌ی معنوی به راه می‌اندازد و ازاین‌رو منجر به افزایش توان مقابله و سرسختی روان‌شناختی (تعهد، کنترل و مبارزه‌جویی) می‌گردد و بر زندگی زناشویی اثرگذار است.

پیشگیری از طلاق

 

اقدامات قبل از ازدواج

مشاوره و راهنمایی قبل از ازدواج: گاهی جوانان ممکن است هنگام انتخاب دچاره هیجانات بشوند و یا تصمیمات تکانشی بگیرند و مسائل منطقی را نادیده بگیرند یا حتی ممکن است در موقع تصمیم گیری برای ازدواج دچار فشار و استرس بشوند و احساس سردرگمی کنند. مورد دیگراختلالاتی است که به علت نداشتن تخصص فرد توانایی تشخیص ندارد و این کار به عهده مشاور و روانشناس است.

ازدواج با تاثیر از خرافات و اعتقادات نادرست نظیر شانس و اقبال انجام نگیرد.

خودشناسی :فرد باید نقاط ضعف و قوت خود را بشناسد معیارها و علل ازدواج را بداند علل علایق و بی علاقگی را نسبت به اشخاص بررسی کند ، به جای تکرار آنچه که  برای ازدواج به او تحمیل می‌شود مسائل را خودش بازنگری کند.

مطالب مرتبط:  سوالات خواستگاری

درمان اختلالات روانی:  اگرفرد دچار مشکلاتی نظیر افسردگی، اضطراب ،استرس و یا حتی تروماها میباشد لازم است قبل از ازدواج آنها را درمان کند.

همسانی: در همسان همسری باید شاخص هایی از قبیل سن تحصیلات پایگاه شغلی وضعیت مالی و فرهنگی و مسائل مذهبی را در نظر گرفت.

اقدامات بعد از ازدواج

اهمیت دادن به روابط جنسی و حل مشکلات مربوط به آن:

همسران باید با کسب آموزش های لازم قدرت حل تعارضات زناشویی و مهارت های ارتباطی و اصلاح باورهای نادرست را پیدا کنند تا بتوانند تعارضات ،انتظارات ،بحران ها و مشکلات را مدیریت کنند.

دوری از روابط فرازناشویی که یکی از عوامل مهم طلاق است.

زوجین زمانی تصمیم به فرزندآوری کنند که از ابعاد گوناگون آمادگی های لازم را کسب کرده باشند

از دخالت اطرافیان در مسائل زناشویی به شدت خودداری شود

کودک طلاق

قبل از طلاق

رفتارهایی که والدین بایستی انجام دهند تا کودک بهتر با مساله‌ی طلاق آنها کنار بیاید

پس از طلاق

مسائلی که والدین بایستی در رابطه با رفتارهای خود با کودک طلاق در نظر داشته باشند.

1 دیدگاه دربارهٔ «طلاق»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا